Hop til indhold

Ugens Broager Profil

Ugens Broager Profil præsenterer hver uge nye og spændende mennesker fra bogen “Broager profiler (1922-1997)”, af Vibeke Fonnesberg, hvori man kan finde portrætter og profiler af borgere fra kommunen, der har haft en særlig betydning for egnens historie.

Brugsuddeler Asmus Carstens
Formand for Frem, Egernsund siden 1963.
En engageret indsats i det frivillige arbejde indenfor sporten i EgernsundFødt 22.4.1942 i Kliplev, Lundtoft kommune.
1949, 7 års skolegang i Bjerndrup afsluttende i Egernsund

1956 i lære i Sottrup Brugs
1960 udlært. Derefter 2 år som førstemand
1962- 63 militærtjeneste
1963 15.11.63 ansat i Egernsund Brugs 1963 formand for foreningen Frem
1965 leder af fritidsnævnet, nu folkeoplys­ningsudvalget
1972 Brugsuddeler

Lige siden Asmus Carstens kom til Egernsund har han ydet en engageret indsats indenfor sporten i Egernsund. In­teressen for fodbold bragte ham hurtigt ind i foreningsarbejde, og det med liv og sjæl. Som 21-årig blev han formand for foreningen Frem, der oprindelig var star­tet som en brydeklub.

Asmus Carstens har været med til at præge sporten, især fodbolden, i mange år, hvor han har været et lysende eksempel for de mange frivillige medarbejdere i Egernsund Asmus Carstens store indsats gennem mere end en menneskealder har givet ham Broager kommunes og Sparekassen Sønderjyllands lederpris, DBU rejselegat og Se og Hør- Gunnar Nu’s legat.

Efter 25 års arbejde indenfor fodbolden har han modtaget mange hædersbevis­ninger i form af sølvnåle, som f.eks fra fra Frem, JBU og DBU, sidstnævnte giver fri adgang til lands-, pokal-, og division­skampe.

Fra 1965 har han været leder af fritids­nævnet, som i dag kaldes folkeoplys­ningsudvalget.

Som formand for Frem var hans største opgave at sørge for, at der blev opsat et lysanlæg. Hele opsætningen foregik med frivillig arbejdskraft, pengene var samlet ind ved byens borgere. Det var i 1972, og alle var meget stolte.

Stolte var man i også i foreningen, da hol­det fra Egernsund i 1986 blev jyske me­stre.