Ugens Broager Profil

Slagtermester Joseph Rasmussen
Kendt som Slagter Joseph
Født 8. 9.1910 i Broager
Død 31.12.1994 i Broager.

Joseph Rasmussen var tredje generation i slagtermester Rasmussen’s familie. Bedstefaderen – Joseph- kom fra Ærø til Broager som 17-årig for at arbejde ved Tornskov teglværk. I sin fritid gik han i slagterlære.

Han byggede et hus på Sct Pauli nr. 15 hvor han grundlagde det slagteri, som kom til at bestå i tre genera­tioner.
I 1917 startede Joseph i Broager skole. Det var under 1. verdenskrig, og der var ikke megen undervisning. Eleverne blev sendt ud for at plukke brændenælder, som de afleverede til tørring på Darre-værk, et tørreri, der dengang lå på Mejer­ivej.

Faderen var ved fronten, og bedstefade­ren tog sig meget af den lille Joseph og gav ham nogle leveregler, der prægede ham hele livet: “Gud, Konge, Fædreland” på den ene side, og “Arbejde og Opspa­ring” på den anden side.

Da Joseph gik ud af skolen, kom han i slagterlære hjemme. Han fik forskellige jobs som svend.

I 1939 blev han gift med Anna, født Han­sen.

I 1946 overtog han slagterforretningen ef­ter sin far Carl Rasmussen.

Slagter Joseph var kendt videnom. Han kørte rundt på Broagerland med sin bil og solgte slagtevarer. Børn og koner så frem til hans besøg, for han var slagfærdig og havde altid en lille pølse til børnene.

Han var handelsmand om en hals, og han fik det altid fremlagt, så det så ud til, at han tabte penge på selv den mindste handel. Tillige med var han meget humoristisk og kunne fortælle et væld af historier.
Det fortælles om ham, at han var så flittig og aktiv, at han ikke kunne falde til ro. F.eks. kunne han ikke finde ud af at sidde stille på en stol, men sad og rokkede uro­ligt, som var han på spring.

Han var medlem af Broager frivillige Brandværn i mange år og et kendt ansigt i forbindelse med ringriderfesten, hvor han i mange år var fanebærer i ringrider­optoget.